9H7M KEMBARA TERAPI JIWA MUSLIM TURKI

Tarikh – Tarikh Pelepasan

3-10 APR 2020

9H7M KEMBARA TERAPI JIWA MUSLIM TURKI BERSAMA USTAZAH SHADIYA ABBAS DAN USTAZ MK AZMAN

Meneroka bumi Turki dengan pengisian mantap dalam Kembara Terapi Jiwa Muslim borsama Ustazah Shadiya Abbas & Ustaz MK Azman. Dalam kembara ini, kita akan bersama-sama mempelajari amalan dan kaedah pembentukan sahsiah oleh Lukmanul Hakim yang dapat merawat jiwa yang letih dengan tekanan hidup seharian. Sambil kita berjalan melihat keindahan kota Istanbul, keajaiban kolam air semulajadi Pamukkale, sejarah Cappadocia dan rumah-rumah kecil dibina dalam batu serta pelbagai lagi sejarah Islam, kita dapat merawat minda dan jiwa dengan pengisian dari Ustazah & Ustaz. Sangat sesuai untuk pasangan suami isteri untuk mengembalikan kehangatan rumah tangga dan menghargai pasangan masing-masing.

BONUS :

Pengajian Berkitab dan Sesi Talaqqi surah pilihan bersama Ustazah & Ustaz.

Video sekadar ilustrasi

Harga Pakej

All-Inclusive Full Board.
RM5,499

Dewasa Bilik Berdua

Tempah
RM4,885

Kanak-Kanak Berkatil

Tempah
RM4,650

Kanak-Kanak Tanpa Katil

Tempah

TIADA SURCHARGE

JADUAL ATURCARA & LALUAN

Day 1 – KUALA LUMPUR (Makanan di dalam pesawat disediakan)

 • Berkumpul di KLIA untuk penerbangann ke Istanbul. Nikmati keselesaan dan makanan dalam penerbangan.

Day 2 – ISTANBUL – BURSA (MT/ MM)

 • Tiba di Istanbul awab page dan segarkan diri anda di airport. Berjumpa dengan Wakil kami dan Teruskan lawatan ke Roman Hippodrome dan dengarkan sejarah kegemilangan Kerajaan Rome dan kekalahan mereka seperti yang tertulis dalam Al-Quran. Seterusnya melawat Masjid Biru – Sultan Ahmet. Dengarkan sejarah keagungan empatar Ottoman di Istana Topkapi. Disini, terletaknya antara Al-Quran tregua di tulis sekitar kurun ke -15. Kita akan ke Bursa dan bermalam di sana.

Day 3 – BURSA- KUSADASI  (SP/MT/MM)

 • Sarapan di hotel.Hari ini lawatan penuh ke Green Mosque dan The Grand Mosque yang sangat indah. Masjid-masjid ini didirikan pada kurun ke-14 dengan seni bina mengkagumkan. Seterusnya, kita akan ke Kusadasi yang terletak berhampiran pantai. Singgah di Pasar Sutera untuk membeli belah. Makan tengahari & Malam disediakan.Bermalam di Kusadasi.

Day 4 – KUSADASI – PAMUKKALE  (SP/ MT/ MM)

 • Sarapan di hotel. Lawatan ke Selcuk Village dan meneroka Bandar Purba Ephesus, salah satu tapak arkeologi paling terkemuka di dunia. Anda akan melihat struktur hebat seperti Perpustakaan of Celcius, Kuil Handrian, Marble Street dan Agora. Terus ke Pamukkale dan melawat runtuhan Ancient City of Hierapolis dan meneroka Cotton Castle, dan kolam yang tercipta hasil daripada perairan air panas berkapur yang mengalir ke bawah gunung. Makan tengahari & Malam disediakan.Bermalam di Pamukkale

Day 5 – PAMUKKALE – KONYA – CAPPADOCIA (SP/MT/MM)

 • Sarapan di hotel. Bertolak ke Konya. Photo stop di 700 tahun Caravanserai purba lama (Hotel untuk peniaga dan pelancong di Jalan Sutera pada masa silam). Seterusnya melawat muzium abad ke-13 Philospher, Melvana Cellaleddin -i Rumi, yang digunakan untuk menjadi Cloister untuk Mevlevi Dervishes. Terus bergerak ke Cappadocia dan akan bermalam di sini. Makan tengahari & Malam disediakan.

Day 6 – CAPPADOCIA (SP/MT/MM)

 • Sarapan di hotel. Menaiki Hot Air Balloon (Pilihan tambahan) sambil melihat landskap yang menarik semasa matahari terbit. Kemudian, akan menziarahi bandar bawah tanah Kaynakli iaitu tempat perlindungan untuk pelarian 15000 Kristian pada masa lalu. Boleh melihat bilik tidur, dewan mesyuarat dan tempat penyimpanan makanan purba di bandar ini dengan lapan tingkat yang dihubungkan dengan 30km koridor dan laluan-laluan. Kemudian, mendapat peluang melihat keindahan hasil kerja orang Turki iaitu permaidani tenunan. Setelah itu, lawatan ke lembah merpati. Photo stop akan dibuat di Uchisar ‘Castle’ Village, yang merupakan fantasy-land dimana tercipta dari kerja-kerja manusia dan alam semulajadi yang unik dan indah. Kemudian ke Village Pottery Avanos yang terletak di tebing Kizilirmark (Sungai Merah). Makan tengahari & Malam disediakan.

Day 7 – CAPPADOCIA – ANKARA – BOLU (SP/MT/MM)                     

 • Sarapan di hotel. Memulakan perjalanan dengan melalui Jalan Salt Lake yang cantik dan tiba di Ankara – ibu negara Turki. Di Ankara melawat makam Ataturk dan muzium tempat persemadian Mustafa Kamal Ataturk. Makam ini mempunyai campuran gaya seni bina yang berbeza dari pelbagai muzium tamadun Anatolia. Makan tengahari & Malam disediakan . Bermalam di Bolu.

Day 8 -BOLU – ISTANBUL (SP/MT/MM)

 • Sarapan pagi. Memulakan perjalanan ke Istanbul dan menikmati keindahan laut pemisah antara Eropah dan Asia dengan Bosphorus Cruise. Seterusnya membeli belah di Grand Bazaar yang berusia 500 tahun dan mempunyai lebih 4000 gerai dan kedai menjual barangan kulit, barang kemas, kraftangan, seramik, kopi turkish dan produk tempatan yang lain. Ziarah dua masjid bersejarah seperti Masjid Sulaiman dan Masjid Ayyub Al Ansari. Bermalam di Istanbul.

Day 9 – ISTANBUL (SP/ MT/MM)

 • Sarapan di hotel. Bergerak melihat bunga Tulip di Emirgan Tulip Garden. Kemudian shopping di Spice Market sebelum berangkat pulang ke Kuala Lumpur dengan memori Indah dan Ilmu yang bermanfaat.

Day 10- Kuala Lumpur – (B/D)

 • Tiba di Kuala Lumpur dengan selamat. Semoga segala ilmu yang dikongsikan dapat diamalkan dengan keluarga & masyarakat. InsyaAllah.

PENERBANGAN

QATAR AIRWAYS
QR 853 3APR KUL/DOH 0225. 0540

QR 239 3APR DOH/ IST 0740. 1210

QR 246 10APR IST/DOH 1945. 2350

QR 848 11APR DOH/KUL 0205. 1500

PAKEJ TERMASUK

 • Penginapan 7 malam (4* hotels)
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan Makan Malam seperti dalam aturcara
 • Ticket masuk semua lawatan seperti dalam aturcara
 • Pengangkutan sepanjang lawatan
 • Ticket Penerbangan Premium (Qatar Airways)
 • Airport tax
 • Tipping pemandu pelancong dan driver
 • Insurans perjalanan
 • Pembimbing berwibawa
 • Cenderahati dari WTA Travel

PAKEJ TIDAK TERMASUK

 • Perbelanjaan Sendiri
 • Lain-lain perkhidmatan tidak termasuk dalam aturcara lawatan.

Borang Tempahan Pakej

Tempah Pakej Ini dengan mengisi borang disediakan di bawah

 • Price: RM 500.00
  Deposit RM500 mestilah dilakukan bagi setiap peserta yang akan menyertai pakej.
  Pemulangan deposit tertakluk kepada terma & syarat pakej

Perlukan Bantuan?

Hubungi pasukan kami untuk bantuan.
Klik pada nombor telefon bagi mendapatkan maklubalas pantas secara terus menerusi Whatsapp.

Puan Nadia Abas
+6012-253 9021

Che Mohd Razlin
+6014-215 8329