12H10M BALKANS (8 NEGARA)

Tarikh – Tarikh Pelepasan

2 Okt 2019

8 Nov 2019

10 Dec 2019

12H10M BALKANS (8 NEGARA)

Balkan adalah rumah kepada beberapa landskap yang paling indah di seluruh Eropah. Ia adalah rumah kepada fjord paling selatan di Eropah, Bay of Kotor di Montenegro, yang kelihatan seperti poskad. Montenegro juga merupakan rumah kepada canyon terpanjang kedua di dunia selepas Grand Canyon, Tara Canyon, yang sangat menakjubkan. Laut turquoise yang berkilauan di sepanjang Riviera Albania mempunyai beberapa perairan terpanas yang paling panas yang akan anda temukan di Eropah, tetapi pantai di mana-mana dari Croatia ke Greece sangat menakjubkan. Malah negara-negara terkandas seperti Macedonia, Kosovo, dan Serbia mempunyai sungai-sungai dan tasik yang menakjubkan, permata yang akan menjadi Tasik Ohrid yang menakjubkan di sempadan antara Macedonia dan Albania.

Video sekadar ilustrasi

Harga Pakej

All-Inclusive Full Board.
RM7390

Dewasa Bilik Berdua

Tempah
RM6375

Kanak-Kanak Berkatil

Tempah
RM5559

Kanak-Kanak Tanpa Katil

Tempah

SURCHARGE SCHOOL HOLIDAY : – RM 200/ Adult – RM 150/Children

JADUAL ATURCARA & LALUAN

Day 1 – KUALA LUMPUR (Makanan di dalam pesawat disediakan)

 • Transit bergantung kepada jenis penerbangan – Bertolak dari KLIA ke Milan

Day 2 – Milano (B/D)

 • Tiba di Milano. Berjumpa dan berkenalan dengan pemandu pelancong. Lawatan ke bandar (dari dalam bas) dan lawatan sambal berjalan bermula dari Sforza Castle – sebuah istana yang dibina pada abad ke-15 oleh Duke of Milan. Kemudian lawatan diteruskan ke Duomo Cathedral dan Galleria Vittorio Emanuelle II – Kompleks membeli – belah tertua di Itali dan mercu tanda utama di Milan. Masa lapang. Bertolak ke Venice pada waktu tengahari. Pada jam 2000, makan malam di hotel. Bermalam di Venice.

Day 3 – Venice (B/D)

 • Menaiki bot peribadi (35 minit perjalanan) melalui Venetian Lagoon ke San Marco
  Square di Venice (UNESCO). Masa lapang untuk menaiki gondola, Canale Grande atau bersiar-siar di terusan air sekitar Venice. Pada jam 1300, kembali ke bas untuk makan tengahari di sekitar Venice. Pada jam 1500, bertolak ke Zagreb. Dijangka tiba pada jam 2000. Makan malam di hotel. Bermalam di Zagreb.

Day 4 – Zagreb (B/D)

 • Lawatan ke Bandar Zagreb. Para pelancong akan menghabiskan waktu pagi dengan mengembara di bandar ini dan bersiar-siar dari Jelacic Square sehingga ke patung gangsa Marija Juric Zagorka, wartawan wanita pertama negara ini Bersama pemandu pelancong tempatan. Dari situ, terus ke Lenuci’s Horseshoe, sebuah tempat persiaran yang subur dengan barisan bunga dan air pancut. Pelancong juga akan melawat Dolac – pasar buah-buahan dan sayur-sayuran. Akhir sekali, para pelancong akan pergi ke Old Town. Masa lapang untuk membeli-belah. Lawatan ke Pusat Islamik di Zagreb, menikmati makan tengahari dan bergerak ke Plitvice Lakes. Menaiki bot dan mendaki ke UNESCO National Park of Plitvice, dan berjalan menerusi lebih 100 buah tasik yang mempunyai pelbagai saiz dan bentuk. Pada lewat petang, tiba di Bihac, Bosnia dan Herzegovina (30km). Makan malam di hotel. Bermalam di Bihac.

Day 5 – BIHAC – (B/D)

 • Bertolak ke Jajce dan melawat kilang air – akan menghabiskan masa selama 1 jam
  melawat di pondok-pondok kecil yang dahulunya digunakan oleh petani tempatan untuk memproses gandum menjadi tepung semasa empayar Austro-Hungarian. Kemudian lawan diteruskan ke Ottoman Town of Travnik di Bosnia dan Herzegovine, di mana terletaknya 28 bangunan kebudayaan dan bersejarah yang dilindungi – Kubu Zaman Pertengahan, yang dibina pada abad ke-15, Masjid Jeni yang merupakan bangunan tertua dari zaman Ottoman dan Sulejmanija atau Masjid warna-warni. Waktu lapang untuk makan tengahari dan sembahyang di Travnik. Pada lewat petang bertolak ke Sarajevo. Makan malam di hotel. Bermalam di Sarajevo.

Day 6 – SARAJEVO (B/D)

 • Lawatan sambal berjalan di Sarajevo. Selepas lawatan singkat dengan bas, pelancong akan melawat tarikan utama di Sarajevo – Bascarsija. Di situ pelancong boleh meminum air dari air pancut Sebilj yang terkenal, yang terletak di Dataran Utama Bascarsija, salah satu symbol Sarajevo. Lawatan ke Svrzo’ House akan memberi gambaran kepada pelancong bagaimana kehidupan masyarakat semasa pemerintahahn Ottoman.
  Pelancong juga boleh merasai kopi Bosnian yang sebenar di Morica Han, bandar
  caravanserai Sarajevo yang terakhir. Melawat Masjid Bey’s untuk mendengar satu kisah mengenai seorang lelaki yang mengasaskan Sarajevo lama – Gazi Husrev Bey. Lawatan dengan melawat City Market dan Markale Green Market, dua tempat ini tempat pembunuhan beramai-ramai semasa pengepungan Sarajevo. Masa lapang sehingga jam 1100. BErtolak ke Mostar. MAkan tengahari dan sembahyang di Mostar. Pada waktu tengahari, lawatan sekitar bandar Mostar, sebuah bandar lama Ottoman yang terkenal dengan Old Bridge (UNESCO), Austro – Hungarian Promenades dan Yugoslavian Residential Blocks. Menginap dan makan malam di hotel Blagaj (10km dari Mostar).

Day 7 – BLAGAJ– (B/D)                        

 • Bertolak ke air terjun Kravice – sebuah Niagara – kecil dengan ketinggian 25m ini
  memberikan pengalaman yang dramatic dan menggerunkan pada musim bunga.
  Bergerak ke Dubrovnik untuk lawatan ke bandar – Adriatic pearl. Lawatan dengan bas – kemuncak lawatan ini : pemandanagan panorama dan landskap yang indah, hentian untuk bergambar, lawatan ke Bandar Lama Dubrovnik, merasai pengalaman hidup masyarakat tempatan dan masa lapanag untuk makan tengahari dan sembahyang di masjid Bandar lama Dubrovnik. Tiba di Kotor dan melawat bandar dengan bas. Masa lapang di Bandar Lama. Pada jam 2000, tiba di Budva dan daftar masuk hotel. Makan malam. Bermalam di Budva.
  Nota: Lawatan ke Bandar Kotor diatur pada Hari keenam semasa Musin Bunga dan Musim Luruh, dan Hari Ketujuh (hari melancong yang seterusnya) semasa musim sejuk.

Day 8 – BUDVA (B/D)                    

 • Bertolak dari Budva ke Tirana. Lawatan ke Bandar Tirana – lawatan bermula di dataran Skanderbeg dan dua bazaar Albanian dimana anda boleh membeli-belah seperti penduduk tempatan serta melihat pakaian, buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, buah zaitun dan herba Albanian yang segar dan lazat. Masa lapang untuk makan tengahari dan membeli-belah. Bertolak ke Tasik Ohrid (120km). Menginap di Ohrid dan makan malam di hotel.

Day 9 – OHRID (B/D)

 • Lawatan pada waktu pagi di Ohrid, sebuah bandar UNESCO yang mempunyai sejarah lebih dari 2500 tahun serta mempunyai monument Muslim, Kristian dan Yahudi ; inilah sebab ia dinamakan Balkan Jerusalem. Masa lapang sehingga jam 1000 dan bertolak ke Skopie (180km). Lawatan ke Ibu Negara Macedonian, di mana terletaknya Masjid Zaman Pertengahan di antara beberapa gerai dan bazaar. Masa lapang di Bandar Lama sehingga 1600. Makan tengahari dan solat di Bandar Lama Skopie. Bertolak ke Sofia pada jam 1600 (200km). Tiba di Sofia pada jam 2000. Menginap di Sofia dan makan malam di hotel.

Day 10 – SOFIA (B/D)  

 • Pada jam 0800, lawatan ke bandar Sofia. Melawat Masjid Banya Bashi dan menikmati Mandian Thermal Roman. Melawat tapak arkeologi Roman dari Abad ke-4 selepas Masihi. Masa lapang untuk membeli-belah sehingga jam 1100. Bertolak ke Istanbul. Menginap dan makan malam di hotel. Bermalam di Istanbul.

Day 11 – ISTANBUL – (B/D)

 • Lawatan ke bandar Istanbul, Istanan Top Kapi atau Masjid Hagia Sophia dengan
  pemandu pelancong tempatan. Lawatan dengan bas melalui Blue Mosque, Hippodrome, Basilica Cistern dan masa lapang untuk ke Grand Bazaar dan Bazaar Rempah Ratus. Kembali ke hotel untuk makan malam dan bermalam.

Day 12- ISTANBUL – (B/D)

 • Aktiviti bebas sehingga waktu bertolak ke airport. Bertolak balik dari Istanbul ke KLIA.

Day 13- KLIA– (MDP)

 • Pulang ke Kuala Lumpur

PENERBANGAN

MAHAN AIRLINES
W5082 KUL – IKA 2315 0345
W5110 IKA – MXP 0720 1015
W5113 IST – IKA 1115 1545
W5083 IKA – KUL 2230 1000

INCLUSION

 • All accommodation twin/double room
 • Breakfast, lunch and dinner as per itinerary.
 • English Speaking Tour Escort from arrival up to departure + Local guides in
  cities
 • All sightseeing as below itinerary with all entrance fees
 • Mineral water in bus (0,5 L per person per day)
 • Transfers and tours with modern COACH
 • Tipping to tour guide and driver
 • Complimentary souvenir from WTA

EXCLUSION

 • Travel insurance
 • Personal expences

Borang Tempahan Pakej

Tempah Pakej Ini dengan mengisi borang disediakan di bawah

 • Price: RM 500.00
  Deposit RM500 mestilah dilakukan bagi setiap peserta yang akan menyertai pakej.
  Pemulangan deposit tertakluk kepada terma & syarat pakej

Perlukan Bantuan?

Hubungi pasukan kami untuk bantuan.
Klik pada nombor telefon bagi mendapatkan maklubalas pantas secara terus menerusi Whatsapp.