8H7M Jelajah Turkey

Istanbul – Bursa – Pamukkale – Konya – Cappadocia – Ankara – Bolu – Istanbul

VALIDITY : 30 MARCH 2014

HARI 01 : KUALA LUMPUR – LAPANGAN TERBANG ISTANBUL (MT/MM)
Setibanya di Airport , anda akan disambut oleh wakil kami. Seterusnya perjalanan menuju ke Bursa dengan menaiki Feri ke Yalova melalui Orhangazi dan Gemilik Bay. Melawat ‘Green Mosque’ dan ‘Green Mausoleum. Makan tengahari di restoran muslim tempatan. Membeli belah di ‘Silk Bazaar’ yang menjual alas meja, sarung bantal dan sebagainya. Check in hotel. Bermalam di Bursa. Makan malam di hotel.

HARI 02 : BURSA-PAMUKALE (SP/MT/MM)
Selepas sarapan pagi di hotel, menuju ke Pamukale. Tiba di Pamukale, melawat ’Cotton Castle’. Kawasan ini adalah sebuah teres air panas bewarna putih yang terletak di atas bukit. Seterusnya ke Heirapolis, kawasan Purba Greek. Bermalam di Pamukkale.

HARI 03: PAMUKKALE-KONYA-CAPPADOCIA (SP/MT/ MM)
Selepas sarapan pagi di hotel, daftar keluar dan bertolak ke Konya. Dalam perjalanan anda akan menikmati keindahan bumi Turki. Tiba di Konya anda akan melawat Mevlana Museum. Di sini anda dapat melihat kesan awal kedatangan Islam seperti ukiran, al-Quran lama dan pelbagai lagi. Anda juga akan mengetahui lebih lanjut tentang tarian Mevlana iaitu ‘Whirling Derwish’. Sambung perjalanan ke Cappadocia. Singgah di Sultanhani Caravansary pusat persinggahan pedagang zaman dahulu. Bermalam di Cappadocia.

HARI 04: CAPPADOCIA (SP/MT/ MM)
Selepas sarapan pagi, anda boleh merasai pengalaman menaiki Hot Baloon dengan harga USD200 seorang. Kemudian kita akan ke Kaymakli Underground City. Anda juga akan dibawa melihat sekitar Cappadociadan bergambar kenangan di Gerome Valley & Mushroom Valley. Kemudian melawat Uchisar Citadel dan kilang membuat karpet sutera buatan tangan di Cappadocia Carpet.

HARI 05: CAPPADOCIA-ANKARA-BOLU (SP/MT/ MM)
Daftar keluar selepas sarapan pagi. Menuju ke Ankara. Dalam perjalanan, berhenti di Tuz Lake. Tiba di Ankara, anda akan melawat Ataturk Mausoleum dan Anatolian Civilization Museum. Makan tengahari di restoran tempatan. Sambung perjalanan menuju ke Bolu. Bolu adalah kawasan peranginan di kawasan pergunungan. Bermalam di Bolu. Makan malam di hotel

HARI 06: BOLU-ISTANBUL (SP/MT/ MM)
Daftar keluar selepas sarapan pagi dan terus menuju ke Istanbul. Tiba di Istanbul, melawat ‘Blue Mosque’, sebuah masjid besar yang unik dan terkenal. Teruskan lawatan ke Hippodrome. Kemudian melawat ke St Sophia; sebuah masjid yang asalnya gereja dan kini menjadi muzium. Seterusnya ke Topkapi Palace tempat penyimpanan barang peninggalan Rasulullah SAW seperti janggut, pedang dll. Makan malam di restoran tempatan.

HARI 07: ISTANBUL (SP/MT/ MM)
Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar. Hari ini anda akan di bawa melawat sekitar Bandar Istanbul. Anda akan berpeluang menaiki Bosphorus Cruise di mana anda akan melihat terusan yang memisahkan antara Benua Eropah dan Benua Asia. Selesai menaiki cruise, anda akan dibawa melawat Masjid Ayyub Al-Ansar. Ayyub Al Ansari adalah seorang pejuang dan sahabat nabi. Seterusnya, ke Masjid Baru Turki dan Masjid Rustempasa. Makan tengahari di restoran muslim tempatan. Lawatan di teruskan ke Masjid Suleymaniye dan dapatkan kisah disebalik pembinaan masjid ini. Makan malam direstoran muslim tempatan dan kembali ke hotel.

HARI 08 : ISTANBUL –KUALA LUMPUR (SP)
Selepas sarapan pagi , aktiviti bebas sehingga masa bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur

harga untuk seorang (RM)
Hotel * Dewasa 2-3 Dewasa 4-5 Dewasa 6-7 Dewasa 8-9 Dewasa 10-15
Baia Hotel Bursa, Richmond Hotel Pamukkale, Yiltok Hotel
Nevsehir, Koru Hotel Bolu, Grand Halic Hotel Istanbul
**** 4750 3180 2650 2610 2550
Almira Hotel Bursa, Colossae Hotel Pamukkale, Perissia Hotel
Nevsehir, Koru Bolu Hotel, Barcleo Eresin Topkapi Hotel
Istanbul
***** 5070 3450 2910 2840 2810

HARGA TERMASUK :

 • Penginapan 7 malam di hotel bertaraf 4*
 • Makan tengahari dan malam di restoran muslim / hotel
 • Pengangkutan untuk lawatan secara private
 • Lawatan dan tiket masuk seperti yang dinyatakan
 • Pemandu Pelancong berbahasa Inggeris

HARGA TIDAK TERMASUK :

 • Tiket penerbangan pergi dan balik.
 • Cukai lapangan terbang di KUL / IST
 • Personal expenses such as laundry, telephone calls and etc
 • Tipping to tour guide and driver RM200/pax
 • Surcharge Cuti umum / perayaan / atau sebagainya

PERINGATAN :

 • Harga kanak-kanak tanpa katil diskaun 30% / Harga kanak-kanak perlu katil tambahan diskaun 20%
 • Sah sehingga 30 Mar 2014

 

Book Now!